top of page

2022 Recap

 

 

 

Pre-Production

Het was vlak voor oud en nieuw en ik zat al een tijdje in mijn hoofd met dat ik op oud en nieuw een video wou posten die de hoogtepunten laat zien van mijn afgelopen jaar. Ik wilde graag een feestelijke edit style gebruiken die past bij het oud en nieuw thema. 

Uiteindelijk heb ik besloten dat ik de video zou laten beginnen met wat flikkerende lichtgevende tekst. Ik heb hier geen Première presets voor gebruikt, deze tekst heb ik zelf gemaakt om mezelf een beetje uit te dagen, zodat ik achteraf extra trots kon zijn op het project wat ik gemaakt zou hebben. 

Ik wilde dat dit project op 1 januari 2023 gepost zou worden, aangezien dit perfect zou zijn, gezien het thema van de video. Voor de video heb ik uitgezocht wat voor muziek ik wilde gebruiken in de achtergrond en hoe ik de overloop van intro naar de foto's wilde laten gaan. 

Ik heb tijdens het brainstormen enige inspiratie van tiktok afgehaald, omdat ik graag een korte video wilde hebben en tiktok hier perfect voor is, aangezien dit bekend staat om z'n korte video's. 

Voordat ik zou beginnen met editen, heb ik er eerst voor gezorgd dat het hele plaatje van de video in mijn hoofd zat, zodat ik wist wat ik aan het doen was en niet halverwege de weg kwijt zou raken. Dit omdat ik dan niet meer zou weten wat ik precies moest doen of waar ik gebleven was.  Dit is wel enigszins gelukt. Maar een leerpuntje voor de volgende keer zou zijn dat ik het op moet schrijven in plaats van het opslaan in mijn hoofd. Doordat ik het alleen heb opgeslagen in mijn hoofd is het toch aardig lastig geweest om alles op volgorde en volgens hetgeen ik in mijn hoofd had te verwerken. 

 

Production

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben eerst begonnen met het bij elkaar zoeken van de beste foto's van het jaar. Dit was al een pittig werkje aangezien het er best veel moesten zijn omdat ik een redelijk uptempo video zou gaan editen. 

Na het bij elkaar zoeken van de foto's ben ik begonnen met de intro. Ik heb verschillende layers moeten gebruiken om het neon effect erin te krijgen. Na de tijd heb ik alle layers samengevoegd. Het flikker effect heb ik gemaakt door één van de layers uit te zetten en weer aan te zetten. Na dit heb ik wat geluidseffecten toegevoegd en die onder de lichtflikkers gezet, zodat het leek alsof het een lamp was die niet goed werkte. Naar mijn mening is dit best goed gelukt. Ook dit was ook weer iets nieuws voor mij om te doen. Ik heb in de intro ook wat lyrics toegevoegd om deze iets langer te maken en wat leuker te laten lijken. Ik vond de tekst alleen een beetje simpel dus heb ik een stockfootage achtergrond gedownload en hierbij de kleuren aangepast, zodat het net iets lichter en gezelliger lijkt. Hierna een simpele blur eroverheen gezet zodat de tekst goed zichtbaar is. 

Na de intro was het een kwestie van alle foto's in première zetten en wat custom transitions over de foto's heen zetten. Ik had ook een aantal korte filmpjes die ik erin wilde verwerken. Dus wat ik gedaan heb is de foto's steeds sneller achter elkaar laten afspelen en dan langzaam weer het tempo afbouwen met daar achteraan een filmpje. Dit heb ik een aantal keer gedaan tot de video net over de minuut zat. Als outro heb ik dezelfde text gebruikt als in de intro en hiermee de video afgesloten. 

 

 

 

 

Post- production

Ik ben echt heel blij met het uiteindelijke resultaat van het project. Dit project heb ik binnen drie dagen moeten maken omdat ik met de oud en nieuw deadline zat.

Ik ben ook echt veel uren bezig geweest om deze video perfect te krijgen. Ik heb mezelf tijdens het maken van deze video echt uitgedaagd. Dit is vooral omdat ik net begonnen ben in Premiere Pro, hiervoor zat ik in sony vegas pro. Ik ben overgestapt omdat Premiere wat uitgebreider is waardoor alles net wat professioneler aangepakt kan worden en ik meer fantasie in werkelijkheid kan brengen.

Het moeilijkste naar mijn mening waren toch wel de lyrics. Dit moest een leuke animatie hebben en ook precies gesynchroniseerd worden met de muziek. De foto's invoegen en de transitions toevoegen kostte het meeste tijd omdat het nogal veel foto's waren. 

Een valkuil voor mij blijft toch wel dat ik dingen die ik in mijn hoofd heb niet op schrijf, dit moet ik wel leren doen. Ook vind ik dat ik niet georganiseerd werk, mijn bestanden staan altijd overal en nergens, daar kan ik veel tijd en moeite mee besparen door dit anders aan te pakken. 

Hieronder nog een foto van de edit:

screenshot 2022 recap.png

B1-K1-W5 - Selecteert opnames voor de bewerking en/of montage

P4-K1-W3 - Maakt een concept en/of plan

B1-K1-W6 - Bewerkt en/of monteert opnames

P4-K3-W2 - Promoot zijn werk

Einde project

bottom of page