top of page

Fan Favorites 3

 

Pre-Production

Ik ben op mijn Instagram account een soort van serie gestart, waar ik in het spel GTA5 allerlei auto's laat zien, door middel van een edit met een hiphop style muziekje eronder. De eerste twee delen zijn meer dan een jaar geleden gemaakt dus ik dacht laat ik de serie weer tot leven brengen en een deel 3 maken. 

Ik wilde heel graag een deel 3 maken, maar ik heb wel altijd het doel dat ik elk project beter wil maken dan de vorige. Dus ik moest eerst wel goed nadenken over wat er dit keer zou veranderen en wat voor edit stijl ik zou gaan gebruiken.

Na een aantal dagen besloot ik dat ik de video wat sneller wilde maken. Hiermee bedoel ik een hoger tempo dan de vorige. Dit zou betekenen dat ik meer clips moet maken om meer filmtijd te maken. 

Van te voren heb ik ook besloten hoeveel verschillende auto's ik zou gaan filmen in het spel. Voorheen waren dit er meestal drie. Om het mezelf niet te gemakkelijk te maken heb ik gekozen voor 6 auto's. Daarnaast wilde ik alles precies op de muziek synchroniseren. Wat betekent dat ik alles gelijk wilde laten lopen met de muziek. 

 

 

Production

 

 

De start kost over het algemeen de meeste tijd. De auto's op een leuke locatie neer zetten en de shots maken. 

Na de shots maken moest ik via de rockstar editor met de camera spelen zodat het er cinematic bewegingen in zitten zodat het echt een montage zou worden. Ik vond dat het best goed ging dit keer, het ging redelijk snel en ben erg tevreden moet hoe de shots eruitzien. 

Na het editen in het spel zelf moet ik via Vegas Pro gaan editen. Dit kostte het meeste tijd, aangezien hier de effecten eroverheen komen en hier de montage ook echt een werkende video wordt. 

Het eerste wat ik deed is het knippen van de clips en deze op volgorde achter elkaar zetten. Vervolgens voegde ik de muziek eronder toe en zorgde ik ervoor dat alles synchroon liep met de muziek. Hierna heb ik de intro tekst toegevoegd met wat simpele effectjes zodat het iets opvallender en leuker eruitziet. Ik heb ervoor gekozen om bij elke transition een flash transition te gebruiken. Dit is omdat deze transition heel snel is en flitsend dus dit paste perfect bij de beat van de muziek. 

Als laatste heb ik de outro toegevoegd. Ik heb  hiervoor een aantal clips opnieuw gebruikt en achter elkaar gezet, zodat het eruitziet alsof het achter elkaar hoort te staan. 

 

 

 

Post-production

Ik vond dit zeker een leuk project om te maken, vooral omdat ik hier een spel dat ik leuk vind combineer met een hobby, namelijk editen.

Ik heb mezelf hiermee uitgedaagd omdat ik dingen geprobeerd heb, in deze edit die ik nog nooit eerder toegepast heb. Denk hierbij aan video gesynchroniseerd aan muziek en de tekst effecten 

Er zit ook flink veel tijd in dit project omdat het allemaal nieuw was voor mij wat ik aan het doen was.

Wat ik ervan geleerd heb is dat ik de volgende keer als ik zo'n edit maak, ik Premiere pro moet gebruiken, aangezien dit veel meer opties biedt qua effecten en allerlei andere dingen zoals presets.

Voor de rest ben ik erg tevreden met het eindresultaat en ik had het niet beter in mijn hoofd zitten dan dat het uiteindelijk geworden is. 

B1-K1-W5 - Selecteert opnames voor de bewerking en/of montage

B1-K1-W6 - Bewerkt en/of monteert opnames

P4-K1-W3 - Maakt een concept en/of plan

P4-K3-W2 - Promoot zijn werk

einde project

bottom of page