top of page

De scary bedreiger 2 Film + Trailer

P4-K1-W3 - Maakt een concept en/of plan

B1-K1-W3 - Optimaliseert de opnamelocatie en/of stileert het ontwerp en decor

B1-K1-W2 - Test AV-apparatuur en regelt deze in

B1-K2-W1 - Controleert AV-materialen en -apparatuur en verricht eenvoudig onderhoud

B1-K1-W5 - Selecteert opnames voor de bewerking en/of montage

Pre - Production

Voor keuzedeel moest ik een examenvideo maken waarin ik laat zien wat ik kan met een DSLR camera. Hier heb ik besloten een beetje jeugd terug te halen: "de scary bedreiger". ik heb ongeveer 5 jaar terug op de basisschool een keer een filmpje gemaakt voor YouTube waarbij er een bedreiger is die een beetje de boel terroriseert. dit was natuurlijk erg onprofessioneel gedaan omdat ik geen oprechte camera of editing software gebruikte. Nu is dit wel onder mij, mijn familie en mijn vrienden een echte klassieker geworden, iedereen die een goede band met mij heeft kent de scary bedreiger wel. Nu leek het mij een grappig idee om een deel twee te maken voor deze video. Het idee om deze te maken was er al een paar jaar het enige probleem was dat ik geen camera had, geen goede software om het te editen en een laptop die niet sterk genoeg was. Het was bijna onmogelijk om dit project in elkaar te zetten. Nu heb ik wel apparatuur dat goed genoeg is om dit in elkaar te zetten dus leek mij dit een perfecte kans om mijn eigen wens te vervullen en hierbij ook nog eens twee dingen af te kunnen strepen voor school. 

In het begin heb ik grotendeels het script geschreven. Het script was vooral de shots die er gemaakt zouden worden en een deel Tekst die mensen moesten zeggen. Ik heb ook met dit script een deel van de toon van de film neer gezet. Nu duurde dit script maken wel redelijk lang omdat ik het verhaal leuk wou maken waardoor ik niet alles in één keer bedacht heb. 

na het script ben ik Begonnen met mensen bij elkaar verzamelen voor de film. Ik heb hiervoor mijn vriendin, mijn zusje en m'n beste vriend gebruikt. Dit zijn natuurlijk geen Hollywood acteurs maar dat hoefde ook niet. Ik wilde dat het camerawerk professioneel bleef omdat dit beoordeeld werd. Het acteren moest wat lollig blijven om dezelfde soort toon te behouden als het eerste deel. 

Ook heb ik locaties gezocht die passend waren bij het thema van de film. aangezien het een beetje de bedoeling was dat het genre tussen horror en comedy in zat heb ik gekozen voor het bos, maar dan overdag zodat het een beetje creepy is maar net niet helemaal. De shots waar het nieuws afspeelt is in een kamer thuis gefilmd bij een muur met één vlakke kleur. Dit is gedaan zodat de aandacht zoveel mogelijk ging naar de de hoofdpersoon in het beeld. Ik vond een vlakke achtergrond ook het best passend bij iets zoals het nieuws. De intro shots waren allemaal bij een bushokje. Dit bushokje vond ik wel redelijk passend aangezien hij er nogal oud uit ziet. Ik vond dit een bijpassende achtergrond. Heb alle shots gekozen rondom het huis zodat alles in één dag gefilmd kon worden. 

Het laatste wat ik moest doen voor de productie begon was apparatuur regelen. Ik heb gekozen voor een Lumix, aangezien dit de enige DSLR camera is die we hier op school hebben. Na mijn mening is dit ook de beste camera die we hier op school hebben. Hiernaast werkte ik met de speldmicrofoons van Rhode. deze vind ik erg fijn want ze zijn makkelijk te verbergen en te verbinden aan de camera. een statief heb ik ook erbij meegenomen voor de shots waar de camera stilstaat. 

 

Production

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De productie zelf was voor mij het leukste onderdeel aangezien ik hier een een beetje directeur mocht spelen. Ik kon precies namaken wat er in m'n hoofd afspeelde. Dat is dus ook precies wat ik gedaan heb.

 

De productie was een erg groot succes, nou had ik geen professionele acteurs, maar ze deden wel precies wat ik wilde. het uiteindelijke resultaat is na mijn mening perfect geworden. Er is een perfect balans gevonden tussen professioneel en de lollige sfeer.

 

Het obstakel waar ik nog wel een beetje mee zat is dat er bij een aantal shots overbelichting plaatsvind, dit kon ik moeilijk oplossen via de instellingen van de camera zelf wegens het licht wat gewoon verkeerd viel. Ik heb het uiteindelijk beter kunnen maken door een beetje colorgrading in Premiere Pro.

 

Verder heb ik veel geleerd van het filmen. Dit was de eerste keer op de opleiding dat ik zoiets gedaan heb. Ik heb geleerd een beetje de leiding kunnen te nemen tijdens zo'n project. Ook heb ik leren improviseren als de omstandigheden niet perfect waren zoals ik in eerste instantie wou dat ze waren. Voor de tijd was ik nogal bang dat niet alles soepel zou verlopen, uiteindelijk bleek dit nog wel mee te vallen. 

De locaties die ik heb gekozen zijn een beetje hetzelfde als de locaties van de vorige film. Dit heb ik gedaan om het te laten voelen als een soort vervolg van de vorige film, maar dan heftiger en beter. 

 

Pro-Production

 

Ik ben erg blij met het eindresultaat en had het niet beter kunnen maken. Het editen en filmen bij elkaar heeft veel tijd gekost en ik ben blij dat dit ook terug te zien is. Ik ben erg trots op wat ik gemaakt heb. Het voelt echt als een deel twee van de scary bedreiger. 

 

Tijdens het editen heb ik wel wat obstakels moeten aftikken. Vooral sommige effecten die er in zitten. ik wist niet hoe ik een leuk schiet effect moest toevoegen. Ik heb wat tutorials gevolgd waardoor ik dit nu wel kan. Zo zijn er wel meer dingen geweest waardoor ik veel geleerd heb in het proces van het editen. Ik heb mezelf echt uitgedaagd met dit project. Ik heb nog nooit zoiets ge-edit in wat voor manier dan ook, dit was dus compleet nieuw voor mij. 

 

Het heeft uiteindelijk nog wel veel tijd gekost om dit te editen aangezien ik alles perfect wou hebben. Dit was mijn doel vanaf het begin van de productie, Alles moest perfect zijn. Ik moest tevreden zijn over elke seconde. Dit deed ik omdat ik dit ten eerste als examen moest inleveren maar ook omdat deze film iets is waar ik me al meerdere jaren op verheug om werkelijkheid te maken. 

 

Wat punten voor de volgende keer zouden zijn dat ik alle beelden goed na moet bekijken of ze wel goed zijn of niet. Zo niet kan ik ze opnieuw schieten. Veel shots heb ik niet nauwkeurig genoeg nagekeken waardoor bijvoorbeeld een aantal dingen niet scherp gesteld zijn. Dit zijn fouten die ik de volgende keer makkelijk kan voorkomen. Het positieve van de fouten die ik gemaakt heb is dat ik wel kan inzien wat voor fouten ik precies gemaakt heb en ze hierdoor dus de volgende keer kan verbeteren. 

Na de tijd heb ik alles op social media gezet zodat andere mensen het kunnen zien. Mijn socials kan je bekijken via de knop rechtsboven in de website. 

B1-K1-W4 - Bedient AV-apparatuur bij

producties en maakt opnames

B1-K1-W1 - Verzamelt AV-materiaal en -apparatuur, bouwt deze op en na afloop weer af

P4-K2-W1 - Geeft aanwijzingen aan derden en bewaakt de voortgang

P4-K1-W2 - Verzamelt locatie informatie

P4-K3-W2 - Promoot zijn werk

B1-K1-W6 - Bewerkt en/of monteert opnames

watch shortmovie here:

watch trailer here:

einde project

bottom of page