top of page

Alone Trailer

PRE-production

Dit project heb ik gemaakt ik mijn vrije tijd voordat ik begonnen was met de opleiding. Ik heb dit gedaan om te laten zien dat ik al wat ervaring had met editen. 

Ik had van tevoren al een klein ideetje van de storyline die ik wilde gaan vertellen in de trailer. Namelijk: Iedereen is opeens verdwenen van de aarde. Er word gezocht naar een verklaring, maar toch voelt het tijdens dit avontuur alsof je constant achterna gezeten word door iets of iemand. 

Voor dit project had ik wel een hoofdrolspeler nodig. Ik kon dit zelf niet zijn aangezien ik achter de camera zat. Ik heb hiervoor dus Skip gevraagd. Skip zat al op de opleiding dus dit kwam perfect uit. Hij wilde me ook heel graag helpen.

In de voorbereiding hebben we de planning gemaakt van wat voor soort shots we zouden maken om het verhaal duidelijk over te brengen. We hebben ook uitgezocht wat voor muziek we zouden gaan gebruiken. Ook hoe we zouden werken met de kleuren om het eruit te laten zien alsof het een hele depressieve omgeving is.  

Production

B1-K1-W3 - Optimaliseert de opnamelocatie en/of stileert het ontwerp en decor

B1-K1-W4 - Bedient AV-apparatuur bij producties en maakt opnames

P4-K1-W3 - Maakt een concept en/of plan

We zijn in het begin gelijk begonnen met filmen, we hebben dit gedaan met een camera die we nog thuis hadden liggen en ook een telefooncamera. 

De shots die we gemaakt hebben moesten er uitzien alsof alles verlaten was. Dit was nogal lastig te vinden aangezien we in het centrum van Leeuwarden zaten. We hebben steegjes, verschillende rustige straten en wat parkjes uitgeprobeerd. Uiteindelijk is dit aardig gelukt. 

 

 

 

Post-Production

Na het filmen ben ik begonnen aan het editen, dit heb ik wel zelf gedaan aangezien ik wou laten zien wat mijn passie was, dit is editen. 

Ik bewerkte mijn video's in Sony Vegas Pro 17. Ik was tevreden over het resultaat en heb ook veel positieve reacties op het filmpje gekregen. 

 

De edit was redelijk simpel, ik heb in het begin geknipt en geplakt. Na het knippen en plakken heb ik alle beelden in goeie volgorde gezet en tekst toegevoegd om het verhaal wat duidelijker te maken. Hoe verder je in de trailer komt hoe meer de tekst rood word en gaat flikkeren, dit heb ik gedaan om de spanning wat op te bouwen in de achtergrond. Ik heb hierna kleurcorrectie toegevoegd om de scenes bijna zwart wit te maken, zodat het er allemaal wat somber of depressief uitziet.

Ook heb ik tussendoor wat transities toegevoegd aan de clips die het nog een tikkeltje intenser maken. 

In de tussentijd heb ik er ook voor gezorgd dat de muziek wat korter geknipt is en dat de muziek goed overloopt met de clips en tekst.

De outro tekst heb ik gemaakt in Photoshop en toegevoegd aan de clip. 

Ik ben zelf erg tevreden met het uiteindelijke resultaat. Ik heb er veel tijd aan besteed. 

Ik vond dit natuurlijk erg interessant en leuk om te maken omdat dit verhaal en idee gewoon rondspeelde in mijn hoofd. Wat ik dan heel gaaf vind is om de visie in m'n hoofd dan uit te kunnen werken in een video. 

Ik vind zelf dat ik hier erg veel van geleerd heb. Ik had hiervoor nog nooit echt met een camera gewerkt. Dit was een compleet nieuwe ervaring voor mij en ik moest hierdoor nog van alles leren over die camera. Ik was trots op mezelf dat ik na dit project wist hoe die camera werkte. Daarnaast vond ik het ook erg leuk en leerzaam om met een camera te werken en kwam ik er ook achter dat ik dit graag vaker wil gaan doen en verder gaan ontwikkelen. 

Ik heb tijdens dit project ook geleerd om te kunnen improviseren tijdens het filmen. Aangezien we plannen hadden om lege winkelstraten en lege winkels en gebouwen te filmen, moesten we wel improviseren omdat dit soort plekken moeilijk te vinden zijn. 

De leerpunten zijn dat ik wel iets meer tijd had kunnen besteden aan het voorbereiden van de film trailer. Het ziet er na mijn mening net iets te gehaast uit. Dit verpest niet het effect, maar je kan het wel een klein beetje terugzien. Ik zal dus een volgende keer eerst meer gaan nadenken over hoe ik dingen ga aanpakken, waar de beste locatie is, welk materiaal ik het beste kan gebruiken, welk moment van de dag ik moet filmen voor het beste effect voor idee en welk weer het best passend is. Op deze wijze zal het effect nog beter worden. Al met al ben ik tevreden over de eerste keer.

B1-K1-W6 - Bewerkt en/of monteert opnames

B1-K1-W5 - Selecteert opnames voor de bewerking en/of montage

Einde Project

bottom of page