top of page

Stekelshow (filmen)

Production

Ik was gevraagd door een klasgenoot om mee te werken aan een productie genaamd "de stekelshow". Hij wilde graag dat ik achter de camera zou staan. Ik had dit hiervoor nooit eerder gedaan dus dit leek mij een leuk en goed idee om te leren hoe met de camera te werken in een productie.

In het begin van de productie heb ik geholpen met het opzetten van de set. Omdat dit mijn eerste keer was dat ik dit deed wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Het ging voor de rest prima tijdens de opbouw, omdat ik gewoon deed wat er van mij gevraagd werd. 

Ik moest zelf de camera opzetten. De camera die gebruikt werd was een black magic. Dit is een best ingewikkeld dingetje geweest voor mij omdat ik dit ook nog niet eerder gedaan had. Dit verliep verder redelijk soepel met enige hulp van andere studenten. 

Ik moest er verders voor zorgen dat de camera een perfecte angle had tijdens het filmen. Ik had ook een headset op om te luisteren wat er gezegd werd, bijvoorbeeld als ik een keer de camera net iets moest bewegen. 

Voor mij was dit compleet nieuw omdat ik nog nooit eerder had meegewerkt aan een productie. Het was leuk om aan mee te werken en ook leerzaam, aangezien ik hierdoor veel nieuwe dingen heb geleerd met en over zo'n professionele camera. 

Ik heb geleerd te werken voor iemand anders zijn projecten. Over het algemeen maak ik mijn projecten zelf dus kan ik ook volgens mijn eigen schema werken. Dit was een goeie ervaring en heeft me ook geholpen voor als ik later een keer moet werken voor een opdrachtgever.

B1-K1-W1 - Verzamelt AV-materiaal en -apparatuur, bouwt deze op en na afloop weer af

B1-K1-W2 - Test AV-apparatuur en regelt deze in

B1-K1-W4 - Bedient AV-apparatuur bij producties en maakt opnames

B1-K2-W1 - Controleert AV-materialen en -apparatuur en verricht eenvoudig onderhoud

einde project

bottom of page